Suvekool: Professionaalne vabatahtlik

Projekti “Suvekool: Professionaalne vabatahtlik” raames viiakse läbi kokku kolm päeva kestev suvekool Pirita Spa Hotellis 03.08.2018 – 05.08.2018 . Koolitus tegevus on suunatud üle Tallinna pärit noortele vanuses 16 – 26.eluaastat. Suvekooli jooksul viiakse läbi mitteformaalsetel meetoditel põhinev, sisult teoreetiline, kuid oma olemuselt ka kaasav ja interaktiivsusele ning igakülgsele kaasamõtlemisele suunatud programm, mis käsitleb põhjalikult vabatahtlikkust ennast ja erinevaid vabatahtlikusega seotud teemasi, et pakkuda võimalikult laiapõhjalisi teadmisi ja erinevaid vaatenurki vabatahtlikkusele.

Metodoloogia ja Programm

Suvekool annab osalejatele võimaluse kogeda ja arutleda tegevuste ja kontseptsioonide üle, mis antud programmis kesksed läbi erinevate õppemeetodite. Suurt rõhku pannakse ka teineteiselt õppimisele, kus osalejad saavad omavahel võrrelda osaluskogemusi.

Programmi eesmärgid on:

  1. 3-päevane suvekool Pirita Spa Hotellis, Eestis, et käsitleda põhjalikult vabatahtlikkust ennast ja erinevaid vabatahtlikusega seotud teemasi, et pakkuda võimalikult laiapõhjalisi teadmisi ja erinevaid vaatenurki vabatahtlikkusele.
  2. Noortega tegelejate Eesti ülese võrgustiku loomine, et tagada maksimaalne mõju ja koostöö tulevikus.
  3. Programmi jooksul läbi võrdlevate meetodite näha erinevusi ja sarnasusi erinevate osalusmeetodite vahel.
  4. Anda noortele endile võimalus läbi aktiivse kaasatuse protsessis ja aruteludes, võimalus avaldada arvamust turvalises keskkonnas ning ka vabatahtliku tähtsusest noorsootöös.
  5. Arendada mitmedimensionaalset käsitlust kontseptsioonidest nagu osalus ja aktiivseks vabatahtlikuks olemine, leida nende piirid ja arutleda nende kõige efektiivsema kasutuse üle.
  6. Diskussioonide, grupitöö, töötubade ja juhtumianalüüside kaudu luua praktilised oskused osalejate seas.
  7. Suurendada noorte oskused ja teadmised vabatahtlikusest, vabatahtlike juhtimisest ja värbamisest kommunikatsiooni oskustest ning ka noorteorganisatsioonide esindajate jaoks ka organisatoorse võimekusest.
  8. Arendada välja tuleviku koostööstrateegia.

Programm sisaldab:

  • Sissejuhatust erinevatesse mitteformaalse hariduse vormidesse ja grupimetoodikatesse, mis on kasulikud noortega töötamisel eriti vabatahtlikusest;
  • Oskuste, kogemuste ja väärtuste analüüsi, mis on vajalikud vabatahtliku ja vabatahtliku juthimiseosaluse jaoks;
  • Võimalusi jagada kogemusi ja väljakutseid vabatahtliku tegevuse edendamisel ning vabatahtliku olemuse keskkonnas;
  • Praktilised töötoad oskuste, väärtuste ja hoiakute arendamiseks;
  • Vabatahtlikuse praktiline väärtus.

Järeltegevuste planeerimist (koostöö projektid ning algatused oma kodukohas/kogukonnas).