Avaleht

Osale meedia ja infokirjaoskuse koolitusel 13.04.24 Toila Spa Hotellis

Kogukonna Arengu Ühing koostöös  SSCWga on hea meel kutsuda teid esimesele koolitusele teemal “Meedia- ja infokirjaoskus”, mis toimub 13. aprillil 2024 kell 11.00 Toila Spa hotellis.

Koolituse peamise eesmärgiks on suurendada meediapädevust ja kriitilist mõtlemist koolituse ja uuenduslike digilahenduste/vahendite kasutamise kaudu ning julgustada sihtrühma muutma oma meediakäitumist, muutudes digiaktivistideks ja edendades kodanikuajakirjandust ja blogimist, mis toimib valvekoerana, et hoida avalikkust ja teisi meediaväljaandeid vastutavana nende tegevuse eest, tehes samal ajal koostööd teistega ja ehitades üles usalduslikumat ja avatumat ühiskonda.

Töökeel: eesti ja vene keel

Koolitus on suunatud kodanikuühiskonna organisatsioonide/kohaliku kogukonna juhtidele ja esindajatele, 16-26-aastastele noortele ning haridus-, kultuuri- ja meediaspetsialistidele. Meedia- ja infokirjaoskuse (MIK) koolitus ei ole formaalne, teoreetiline ja praktiline koolitus, vaid kaasav, interaktiivne ja osalusel põhinev programm.

Koolituse peamised teemad:
– Õigused infovabadusele ja eneseväljendusele
– Kriitiline mõtlemine ja avalik (kodaniku)ajakirjandus
– Meediasisu loomine, interaktiivsete MIK-meetodite kasutamine
– Blogi pidamine, sotsiaalmeedia, digitaalne aktivism ja kriisikommunikatsioon.

AJAKAVA
10.30 – 11.00 Registreerimine ja tervituskohv
11.00 – 11.10 Programmi tutvustus
11.10 – 12.00 Kodanikuajakirjanduse koolitus 1. osa: “Kriitiline mõtlemine ja (meedia)kirjaoskus?” – Irina Golikova, õpetaja, endine Raadio 4 vabakutseline korrespondent, paljude meediaväljaannete ajakirjanik, Ida-Virumaa kodanikuajakirjanik.
12.00 – 12.30 Praktilised ülesanded ja grupiarutelud”
12.30 – 13.15 Kodanikuajakirjanduse koolitus 2. osa: “Kodanikuajakirjandus ja ühiskond” (kodanikuajakirjandus, blogijad vs. professionaalsed ajakirjanikud: kas koostöö on võimalik või mitte, sest blogijad jt. uudisteportaalide saated ei saa asendada professionaalset ajakirjandust) – German Morris, meediapädevuse programmijuht, Peace Child Eesti
13.15 – 14.00 Lõuna
14.00 – 15.00 Praktilised ülesanded ja grupiarutelud: uudisteportaalid, digitaalne ja sotsiaalmeedia, ajakirjandus ja kodanikuühiskonna roll inimeste teavitamisel ja kognitiivses infosõjas.
15.00 – 15.45 Praktilised harjutused (blogi koostamine, artikli kirjutamine).
15.45 – 16.00 Tööde tulemused ja auhindade jagamine

Praktiline info:
– Koolitus toimub Toila Spa hotellis www.toilaspa.ee
– Osalemine on tasuta!
– Puuetega inimestele on tagatud ligipääs ratastooliga, eritoiduliste soovide täitmine jmt.

Registreerimine on avatud kuni 11.04.2024 Osalemine on TASUTA!

Registreeri ennast siin   

NB!!! Osalejate arv on piiratud! (ainult 25 kohta).

Lisainfo: info@kogukond.eu

Üritus on osa projektist “Building Resilience to Misinformation”, mida toetavad Baltic Centre for Media Excellence ja Google.org.