Projekti “Building Resilience to Misinformation” raames toimus meedia- ja infokirjaoskuse koolitus

13.04.2024 toimus Toilas meedia- ja infokirjaoskuse koolitus, mis oli kaua oodatud meediaprogrammi avalöök.

Koolituse peamine eesmärk oli suurendada meediapädevust ja kriitilist mõtlemist, õppida ja kasutada uuenduslikke digilahendusi/vahendeid ning julgustada sihtrühma muutma oma meediakäitumist.

Koolitus oli suunatud kodanikuühenduste/kohaliku kogukonna juhtidele ja esindajatele, 16-26-aastastele noortele ning haridus-, kultuuri- ja meediavaldkonna spetsialistidele. Programmi korraldamisel kasutati mitteametlikke meetodeid, mis osutusid väga tõhusaks.

Üheks aruteluteemaks oli kriitilise mõtlemise oskus. Mis see on, millel see põhineb, kuidas seda arendada, mis takistab inimestel seda kasutada ja miks seda on vaja – need olid teemad, mida arutati. Samuti arutati kodanikuajakirjanduse teemat ja selle rolli ühiskonnas.

Tähelepanu pöörati blogija ja professionaalse ajakirjaniku mõistetele: kuidas nad üksteisest erinevad, kas nende koostöö on võimalik ja kas blogijad võivad asendada professionaalseid ajakirjanikke. Lisaks aruteludele ja rühmatööle viidi kohtumise teemadega seotud välkküsitlused läbi internetiressursside abil.

Sõbralikus õhkkonnas arutasid osalejad teemasid, jagasid oma tähelepanekuid ja kogemusi ning otsisid võimalikke lahendusi keerulistele olukordadele.

Üritus on osa projektist “Building Resilience to Misinformation”, mida toetavad Baltic Centre for Media Excellence ja Google.org.